Presupusa antena 3G a prototipului MacBook scos la licitatie pe eBay este de fapt o antena MagSafe

In timpul week-endului s-a produs agitatie mare asupra vestii ca un prototip de MacBook capabil de conexiune 3G a fost scos la licitatie pe eBay. Licitatia a primit cea mai mare ofera de $70.000 inainte sa fie scoasa de pe eBay la cererea oficiala Apple.
Totusi, vanzatorul a mai facut publice fotografiile de mai jos, din care rezulta ca nu este vorba de o antena 3G, ci de o antena "MagSafe" care asigura Mac-urile impotriva cazaturilor din display-ul magazinelor. Apple a folosit magneti in cablurile de alimentare a Mac-urilor pentru a preveni impiedicarea clientilor magazinelor de cablurile Mac-urilor. Acelasi design a fost aplicat, in cele din urma, si antenelor din MacBook-uri. De fapt, Apple a patentat tehnologia alipirii prin magneti a antenelor de MacBook-uri (vezi mai jos).
In cererea de brevetare, Apple a explicat ca Mac-urile au nevoie de o antenta externa deoarece carcasele de metal (precum cele cu care sunt dotate MacBook-urile Pro) au o conductivitate inalta care prezinta o serie de probleme pentru antenele interne. Prin urmare, antenele din Mac vor beneficia de o transmisie si receptie mai bune daca vor fi pozitionate ca extensii ale carcasei.
De asemenea, Apple sustine in cererea de brevetare ca antenele care stau tot timpul ca extensii ale carcasei nu sunt atractive ca design si sunt susceptibile defectarii. Asadar, o solutie a fost oferirea acestei antene retractabile care, atunci cand nu este folosita, poate fi ascunsa in MacBook. Cand este folosita, se bazeaza pe mai multi magneti pentru a nu zgaria carcasa Mac-ului.
Evident, Apple a renuntat la intreaga idee in final, insa prototipul ramane unul interesant, avand in vedere si brevetul obtinut de Apple in 2008.
Iata si o serie de noi fotografii cu prototipul, precum si un extras din cererea de brevetare a tehnologiei antenei retractabile Apple:


Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment