Probleme cu incarcarea la iPhone? Iata cum le-am rezolvat

Un prieten s-a prezentat cu un iPhone 3G la mine si cu urmatoarea problema: dupa ce telefonul a suferit o cazatura in timp ce era pus la incarcat, nu mai vroia sa se incarce nicicum. Dupa obisnuitele reboot-uri si reconexiuni, telefonul tot nu raspundea la curentul electric ce-i era livrat. Am zis ca s-a indoit un dinte din priza de incarcare sau ca i-a sarit cip-ul care face posibila inchiderea sistemului electric in iPhone si, deci, reincarcarea.
Iata ce am facut si ordinea in care aceste lucruri trebuie facute. Ele se aplica pentru orice iPhone:
  1. Am verificat priza de incarcare. Toti dintii erau la locul lor, niciunul "prajit";
  2. Am incercat cu alt incarcator si alt cablu. Tot nu se incarca;
  3. Am desfacut carcasa cu o surubelnita de 3,6 mm. Cipul era sarit (asta indica o lovitura grava). Cipul poate fi gasit imediat in stanga prizei. L-am pus la loc printr-o impingere usoara in jos si am reansamblat telefonul. Tot nu se incarca;
  4. Se pare ca, pe langa cip, si cablul ii era sectionat de la cazatura iPhone-ului de pe pervazul ferestrei. Am schimbat si cablul. A functionat.
M-am decis sa scriu ghidul asta pentru ca am mai avut cititori cu aceeasi problema. Din nefericire, unii din ei au dat si pana la 50 RON la service-uri pentru reparatia aceasta minora. Si asta ma enerveaza.
Tu ai avut probleme cu incarcarea?


Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

14 comments:

  1. Salut. Am si eu o problema asemanatoare cu un iphone 3gs 16 gb . Cand il bag in priza imi scrie ca nu-i compatibil cu accesoriu de incarcare si blabla . Daca il bagam de mai multe ori in laptop se incarca cumva , dar azi de dimineata cand l-am scos de la incarcat imi aparea baterie descarcata si nu mai vrea sa se incarce nici cum .

    ReplyDelete
  2. Buna as dori un numar de telefon daca doriti sa imi dati niste informatii

    ReplyDelete
  3. Am un iphone 3gs si vad ca atunci cand e aprins nu se incarca adica bag cablul in priza si in iphone stecheru ala are un bec rosu si cand e conectat iphoneul se aprinde si vad ca el se aprinde da iphoneul nu se incarca iar daca il sting si il las se incarca. Aceasta este problema mea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu am aceiasi problema,doar ca eu am un iphone 4

      Delete
  4. am desfacut iphoneul (cu mari emotii pt ca a fost prima data) si nu am vazut prin stanga nici un cip sarit dv. ziceti de cipul nr4?

    ReplyDelete
  5. vreau sa cumpr un iphone 3gs dar problema ii ca nu se icarca numai pana la 21% .care poate fii problema??? bateria?

    ReplyDelete
  6. Faza e ca la mine cand il pun la incarcat imi apare : incarcarea nu este admisa cu acest accesoriu ? asta ce semnifica??????????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ba baiatule , pune de mai multe ori mufa in iphone , schimba priza fai asa ca o sa mearga

      Delete
  7. am si eu o problema cu iphone 3gs 16gb..nu mai incarca.nu se mai aude nici difuzorul nici butonul de meniu..ma poate ajuta cnv?las si un id de mess daca are cnv placerea:D (andr3y_and17)

    ReplyDelete
  8. Am un iphone 4s , nu se incarca . imi spune sa conectez incarcatorul , il conectez si nu incarca practic nu mi apare acel fulger mic in dreptul bateriei. nu e defect incarcatorul deoarece incarca alt telefon . Ce pot face ?

    ReplyDelete
  9. Buna ziua am cumpărat un iPhone 3G i9 replica si nu găsesc încărcător imi dați câteva sfaturi va rog

    ReplyDelete
  10. buna. am un iphone 6 . dimineata cand am vrut sa.l pun la incarcat nu.mi mai incarca. am incercat sa conectez incarcatorul la ipod sa vad daca are vre.o problema incarcatorul si nu are incarca . am citit pe net si am vazut ca s.ar putea sa fie de la scamele , firmiturile care pot intra in telefon. asa a fost am scos din iphone multe scame cu ajutorul unei scobitori si a aspiratorului dar in continuare nu.mi incarca . ma poate ajuta cineva , va rog mult !?!

    ReplyDelete
  11. Buna ziua!!!... am un iphone 6s 64... mai aveam 2% bateri si l-am pus la incarcat, nu se incarca!... pana la sfarsit se stjnge si nu mai porneste. Am stat cu el in priza toata noapte si nu porneste si nu se incarca. Daca este cineva dragut pe aici sa ma ajute adi22cif@gmail.com, multumesc anticipat.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete