Recunoasterea fetei va deveni realitate in iOS 5


Se pare ca Apple planuieste sa introduca recunoasterea fetei in iOS 5. Mai multe linii de cod au fost descoperite in recent-lansatul iOS 5 beta 4 care indica aceasta functie. Codurile sunt foarte sofisticate.
Primul API dintre acestea se numeste CIFaceFeature si localizeaza gura si ochii. Al doilea API, CIDetector, este o resursa in cadrul sistemului de operare care proceseaza imaginile pentru detectarea ulterioara a fetei. Din sintaxa API-urilor, redam urmatoarele coordonate care demonstreaza clar ca functia va fi cu siguranta disponibila in iOS 5:
    hasLeftEyePosition
   hasRightEyePosition    hasMouthPosition
  leftEyePosition
    rightEyePosition
    mouthPosition
Speculatiile spun ca aceste API-uri vor sta la dispozitia developerilor pentru a le integra in aplicatiile lor. Cu toate acestea, posibilitatea ca Apple sa munceasca in secret la o aplicate mai sofisticata nu este exclusa.
In anul 2010, Apple a achizitionat o intreaga companie suedeza, pe numele de Polar Rose, specializata in tehnologia recunoasterii digitale a fetei. Cel mai probabil gigantul de la Palo Alto cauta sa implementeze respectivele tehnologii acum in propriul sau iOS.
Iata cateva idei in legatura cu la ce trebuie sa ne asteptam:
Alt exemplu este RecognizeMe, o aplicatie de jailbreak care recunoaste fata dupa unele coordonate biometrice, cu scopul de a spori securitatea iPhone-ului. Iata clipul demo al acestei aplicatii:

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment