Telecomanda Touch Control de la Samsung pentru Samsung D7000, D8000 - inca o copie dupa iPhone 4


Ca de obicei, deschid de dimineata toate newsletterele la care sunt abonat. Niste oferte la televizoare, foarte frumos... poate voi trece si eu in sfarsit pe un LED Samsung (nu de alta dar le-am si vandut la un moment dat in cel mai mare lant de magazine din Romania).

Mai jos in newsletter, ce sa vezi... La sectiunea accesorii am zis ca am dat de ceea ce parea a fi un iPhone 4 care poza majestuos langa plasma D8000 (vezi foto). Nu este de ajuns ca Samsung Galaxy S si Samsung Galaxy Tab 10.1 copiaza "blatant" (dupa cum ar zice unii romani care au uitat romaneste) designul iPhone si iPad, vad acum ca avem si telecomenzi care se dau drept iPhone 4.


Sincer cred ca Romania e o tara excelenta pentru copycats in domeniul tehnologic. Orice taran care a vazut reclama la iPhone va fi atras de designul telecomenzii Samsung. Dar:
  • Telecomanda este clar "inspirata" din designul iPhone-ului datorita butonului rotund centrat jos. Sunt convins ca are si aceeasi functie ca iPhone-ul, anume Home;
  • Frame-ul e conceput exact ca la iPhone 4;
  • Ecranul este mai mic (de 3"), asta nu inseamna ca-l face altceva decat o copie ieftina dupa touch screen-ul de 3,5" de pe iPhone 4;
  • Singura diferenta ar fi butonul on / off, care nu numai ca nu e copiat dupa iPhone, dar si strica tot aspectul telecomenzii prin asta;
  • Despre ceea ce ar trebui sa fie sus, langa butonul on /off, difuzorul pentru ureche pe care-l gasim la orice smartphone, ce sa zic? Shtift curat: adica vrea sa lase impresia ca telecomanda e si un super smartphone, pe deasupra faptului ca schimba canalele.
Pe mine unul ma scarbeste cand vad atata lipsa de originalitate. Intr-adevar, exista un cult Apple, asa cum exista un cult pentru orice lucru total original, cel putin in ceea ce priveste designul. Samsung nu va beneficia de asa ceva daca va continua cu furatul.

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment