Viitorul tau iPhone poate fi fabricat din materiale de pe fundul oceanului

Majoritatea dispozitivelor electronice se bazeaza pentru componentele lor pe unele materiale numite "pamanturi rare". Ele sunt de fapt metale care, in tabelul lui Mendeleev pot fi gasite sub grupa lantanidelor. Ele sunt speciale deoarece proprietatile lor permit construirea magnetilor, bateriilor, laserelor, scannerelor cu raze X s.a.m.d.
In prezent, in proportie de 97% la suta, aceste materiale sunt produse si livrate catre lumea intreaga de China, desi nu numai in zona Chinei se gasesc respectivele materiale. Ceea ce a tranformat China in furnizorul principal de pamanturi rare e mana de lucru ieftina si lipsa politicilor ecologice.
O lucrare din Nature Geoscience a aratat foarte recent ca, totusi, respectivele metale pot fi gasite in proportii vaste pe fundul oceanului si nu trebuie construite neaparat mine pentru a le extrage (cum este cazul in China in prezent). Namolul de pe fundul oceanului cuprinde si alte metale precum vanadiu, cobalt, nichel, cupru, zinc, molibden si magneziu. Daca la acestea adaugam faptul ca pe fundul oceanului toriumul si uraniul sunt mult mai rare decat pe continent, realizam ca riscul radioactiv este proportional mai scazut in cazul dispozitivelor construite cu material de pe fundul oceanului.
Prin urmare, exista toate sansele ca viitoarele iDevice-uri sa fie construite din repectivele materiale - ceea ce nu este neaparat o noutate, avand in vedere ca ele erau acolo din preistorie, numai ca nu a existat tehnologia necesara pentru a le prelucra.



Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment