Perifericele apar ca ciupercile dupa ploaie, odata cu noul display Thunderbolt Apple

De obicei, cand un nou produs din linia Mac-urilor iese pe piata, exista o scurta perioada de lipsa a device-urilor compatibile cu acesta. Thunderbolt nu face exceptie de la regula, asa ca Intel si Apple au intrat in parteneriat mai devreme anul acesta, dupa care au trecut luni bune pana cand Apple si-a dotat Mac-urile cu porturi Thunderbolt.

Oferta privind perifericile Thunderbolt nu a fost nici ea extrem de diversificata. Aceasta a inclus cablul Thunderbolt, hard-ul SSD "Little Big Disk", aparatele Matrox si player-ul 3D UltraStudio.

Ei bine, de atunci Apple a lansat in cele din urma si display-ul oficial Thunderbolt, care a starnit un nou val de inventii de periferice bazate pe aceeasi tehnologie. Unul dintre aceste periferice este Magma ExpressBox (foto sus), care permite conectarea oricarul Mac echipat cu Thunderbolt la carduri PCIe 2.0, astfel incat poti beneficia de o placa grafica PCIe externa fara nicio problema.

O cutie similara a fost lansata luna trecuta si de Sonnet, la pretul de $150. Aceasta accepta periferice ExpressCard si largeste conectivitatea Mac-ului, adaugandu-i un eSATA, USB 3, Firewire 800, Gigabit Ethernet si carduri SDXC si CF.

In sfarsit, firma specializata pe spatii de stocare Promise a lansat un adaptor de canal numit SANLink, care conecteaza Mac-urile cu Thunderbolt la servere de stocare pe retea care transmit pe fibra optica.

Oare ce urmeaza?

Totul despre iPhone este un blog creat din pasiune pentru tot ce inseamna iPhone, iPod, iPad si Mac. Ai ocazia de a te abona prin e-mail la cel mai bun blog dedicat iPhone-ului si ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment