Cum sa folosesti iPhone-ul ca modem pentru Internet Wireless (Hotpoint), prin MyWi

Poti folosi iPhone-ul ca modem wireless pentru aproape orice alt gadget care are conexiune wireless. De exemplu, daca ai un iPad, alt telefon, laptop sau orice altceva care suporta wireless dar nu doresti sa ii faci abonament separat de date la Orange, Vodafone sau Cosmote, poti "lega" iPhone-ul tau de ele astfel incat sa te conectezi prin el la internet. Lejer :)

Cea mai buna aplicatie prin care poti face asta este MyWi, disponibila din Cydia pentru iPhone-urile carora li s-a facut Jailbreak. Daca nu ai facut Jailbreak la iPhone, nu te speria, se rezolva in cateva minute (urmeaza ghidul simplu  pentru iOS 3.1 in sus sau ghidul complex pentru iOS 4.1 in sus).

Aplicatia costa $9,99, dar este o nimica toata pe langa ceea ce face. MyWi functioneaza numai pe sisteme de operare de la 3.1 in sus, inclusiv pe iPhone 2G, 3G si 3GS !

PASUL 1

Din meniul de cautare ("Search") al aplicatiei Cydia, cauta MyWi. Selecteaz-o si apasa Buy pentru a o achizitiona.

PASUL 2

Instaleaza aplicatia MyWi pe care tocmai ai cumparat-o. Cydia se va reincarca singura, asa cum face de fiecare data dupa ce dai jos o aplicatie.


PASUL 3

Lanseaza aplicatia.

PASUL 4

Configureaza-ti iPhone-ul ca hotspot introducand un nume pentru reteaua ta (exemplu: "Reteaua mea") la Wifi Name si un numar de canal la Wifi Channel. Daca nu stii ce sa introduci, alege aleatoriu un numar de la 1 la 10.


PASUL 5

Ca sa nu se conecteze decat persoanele carora le doresti tu sa se conecteze la reteaua ta (sau, asa cum zic romanii, "sa nu-ti fure altii netul"), alege o parola pentru reteaua ta, activand WEP Security si introducand parola dorita in campul WEP Key. Parola trebuie sa contina numai cifre si litere de a A la F.

PASUL 6

Pentru a largi la maxim posibilitatile ca alte aparate sa se lege la iPhone-ul tau, activeaza optiunea "USB and Bluetooth"

PASUL 7

Din partea superioara a ecranului activeaza "Wifi Tethering" si esti gata! Aplicatia te avertizeaza dupa aceea ca bateria se va consuma mai usor daca vei conecta alte aparate la wireless-ul iPhone-ului, ceea ce e super logic. Asa ca apasa "OK".

Acum nu a mai ramas decat sa mergi la device-ul cu care doresti sa te conectezi la internet si sa accesezi reteaua pe care ai creat-o pe iPhone, cu parola pe care i-ai oferit-o.

No comments:

Post a Comment