XGPS, cea mai buna aplicatie gratuita pentru GPS pe iPhone

Daca este sa nu vorbim despre aplicatiile pentru GPS-ul iPhone-ului care costa (si nu costa putin, va asigur!), atunci desigur ca primul lucru despre care as prefera sa scriu este XPGS!

iGo, Navigon si asa mai departe sunt scumpe (cam 80-90 euro pentru hartile din Europa la momentul in care scriu acest articol). Ca sa vorbim de lucruri perfect legale aici, nu vom aborda metodele de piratare a acestor aplicatii scumpe. Eu unul am preferat sa nu apelez la astfel de metode. 

Alternativ, mi-am instalat XGPS, aplicatie disponibila din Cydia pentru iPhone-urile carora li s-a facut Jailbreak. Daca nu ai facut Jailbreak, nu fii trist, ia doar cateva minute (urmeaza ghidul simplu  pentru iOS 3.1 in sus sau ghidul complex pentru iOS 4.1 in sus).

XGPS se bazeaza pe hartile Google pentru a putea naviga. Ceea ce e interesant e ca nu trebuie sa fii mereu conectat la internet petru a beneficia de serviciile GPS-ului. XGPS are optiunea de a downloada harti pe care dupa aceea sa le folosesti off-line. Aceasta prezinta cel putin doua avantaje:
  1. Salvezi memorie considerabila descarcand numai hartile de care ai nevoie;
  2. Te folosesti de hartile Google, pe care le poti upgrada tu cand doresti (nu mai esti dependent de upgradeul producatorului aplicatiei).
XGPS are absolut tot ce are si o aplicatie platita. Poti salva trasee, ai un buton de "Du-ma acasa" rapid, poti cauta obiective turistice sau nume de strazi etc.

Poti alege cu usurinta ce antena GPS doresti sa folosesti (a iPhone-ului, a modulului aplicatiei, iGSPD, iGPS360, G-Fi GPS sau altele).

Metoda de a downloada harti mi se pare interactiva si extraordinar de usor de folosit: din meniul principal, trebuie sa selectezi "Maps" si apoi "Download Maps". Folosind capacitatea multi-touch a ecranului, poti selecta sectiunea dorita din harta si apoi sa o dai jos. O poti downloada la diferite niveluri de zoom. Desigur, cel mai mare este de dorit pentru navigarea cu autovehicolul si ocupa cel mai mult spatiu pe iPhone.

Pot explica mai multe lucruri despre functiile aplicatiei, dar decat sa va obosesc ochii mai bine va las cu niste screen-shoturi ale aplicatiei. Voi raspunde la intrebari specifice in comentarii:






No comments:

Post a Comment