Despre procesorul dual-core al urmatoarei generatii iPhone

Site-ul Digitimes specula inca de ceva timp ca 2011 va fi anul smartphone-urilor cu procesor dual-core. De exemplu, Nvidia, Qualcomm si Broadcomm deja au lansat platforme pe procesoare dual-core. Si nu sunt singurii.

In ceea ce priveste smartphone-urile, primii "aventurieri" ai procesoarelor dual-core sunt LG Electronics (LGE) si Motorola, care deja au lansat modele pe astfel de platforme. In curand, HTC, Samsung Electronics si Nokia vor face la fel. Momentul prielnic pentru acestea din urma va fi, cu siguranta, la Mobile World Conference, primul eveniment major pentru producatorii de telefoane din anul 2011 (in paranteza fie spus, tot atunci este anticipata si lansarea celor doua telefoane oficiale Facebook).

Toate drumurile duc la iPhone 5, urmatoarea generatie de handset-uri din partea gigantului Apple. Strategy Analytics au dezvaluit ca 15% din intreagul vanzarilor pe care Apple le va avea pe parcursul anului 2011 vor fi deduse din acest nou model. Ceea ce inseamna enorm, dat fiind ca modelul nici macar nu a fost anuntat inca oficial de Apple.

Procesorul dual-core al iPhone-ului va putea face fata mai bine rezolutiei HD si a multi-tasking-ului pe care device-ul va miza odata cu urmatoarea sa generatie.

Ne poti urmari pe Facebook sau Twitter pentru ultimele noutati.

No comments:

Post a Comment